6 Şubat Deprem Felaketi

10.02.2024 102

6 Şubat deprem felaketini unutmadık. Okul Müdürümüz Aysel Aydoğan BİLGİ yaptığı konuşma ile tedbir ve tevekkül üzerinde durdu. Deprem bölgesi olan ülkemiz gerçeklerini göz ardı etmemek gerektiğini , Allah’ım işini sağlam yapmamızı istediğini ifade etti. Saygı duruşunun ardından, Okulumuz öğrenci ve öğretmenlerimizce okunan hatmin duası yapıldı. Tüm öğrencilerimizin duaya iştirakleri sonrası Konferans salonunda, Okul Md . Yrd. Coğrafya Öğretmeni Süleyman Akın Deprem Gerçeği konulu bir sunum gerçekleştirdi. Depremin mana ve hikmetleri konusunda da , Okulumuz Meslek Dersleri Öğretmeni Fatma Ergüven bir konuşma yaptı. Sinevizyon ve Belgesel gösterimi ile programımız sona erdi.

Bu felakette vefat edenlere Allahtan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الْاَمْوَالِ وَالْاَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِؕ وَبَشِّرِ الصَّابِرٖينَۙ ﴿١٥٥﴾
اَلَّذٖينَ اِذَٓا اَصَابَتْهُمْ مُصٖيبَةٌۙ قَالُٓوا اِنَّا لِلّٰهِ وَاِنَّٓا اِلَيْهِ رَاجِعُونَؕ ﴿١٥٦﴾
اُو۬لٰٓئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَوَاتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَاُو۬لٰٓئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ ﴿١٥٧﴾
Meal (Kur’an Yolu)
﴾155﴿ Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele!
﴾156﴿ Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, “Doğrusu biz Allah’a aidiz ve kuşkusuz O’na döneceğiz” derler.
﴾157﴿ İşte rablerinin lütufları ve rahmeti bunlar içindir ve işte doğru yola ulaşmış olanlar da bunlardır.

10-02-202410-02-202410-02-202410-02-202410-02-2024