DEPREM ÖLDÜRMEZ TEDBİRSİZLİK ÖLDÜRÜR

OKULDA İKEN DEPREM OLURSA NE YAPMALIYIZ?

Ülkemiz deprem kuşağında. Bu gerçeğin farkındayız; bu nedenle belli önlemleri almış bulunuyoruz.

Tüm iletişimin (telefon, internet) kesilmesi durumunda bile çalışacak uydu telefonumuz bulunmalıdır. Ailelerinizin iletişim bilgileri bilgisayar ortamı dışında yazılı olarak da güvenli bir yerde tutulmalıdır. Ancak her şeyden önemlisi, her birimizin böyle bir durumda sakin olabilmesi ve ne yapacağını bilmesidir.

Deprem anında ne yapacağımızı bilmek, olası zararları büyük ölçüde engelleyecektir.

27.03.2023 266

OKULDA İKEN DEPREM OLURSA NE YAPMALIYIZ?

Ayrıca , pano hazırlandı

'Çök tutun kapan ' okulumuzda tüm sınıflarda ,anlatıldı ve  paylaşılmakta, düzenli eğitim ve tatbikatlarla acil durumlara hazır bulunuşluk sağlanmaktadır.

Deprem İle İlgili Sözler

Depremin ne zaman olacağı belli değil, ne yapacağı belli!SaIIanacak, vakit yok!

SağIam temel, depreme engel.

Geçmiş olsun güzel ülkemin güzel insanları

Deprem öldürmez bilinçsizlik öldürür.

“Sel ağzı yuva tutmaz”

Taş taş üstüne oIsun, taş baş üstüne oImasın.

Ne zaman oIacağı değiI, ne yapacağı beIIi!

EşyaIarı sabitIeyeIim can ve maI kaybını önIeyeIim.

Depremi göremeyiz ancak hissederiz, tedbirsizIikten can ve maI kaybederiz

27-03-202327-03-202327-03-202327-03-202327-03-202327-03-202327-03-202327-03-2023